Problemet me pasuritë dhe transfertat, KPK shkarkon kryetaren e Gjykatës së Apelit Korçë Hetimi administrativi i KPK mbi pasurinë e kryetares së Gjykatës së Apelit në Korçë Entela Priftit gjeti se gjykatësja kishte kryer “mos deklarim të pasurive, fshehje të tyre, mungesë të burimeve financiare, mosdeklarimi të transfertave e llogarive familjare dhe raste të mos paraqitjes së dokumentacionit për të ardhurat e dhuruesve”. Të mërkurën KPK njoftoi se kishte marrë vendim për shkarkimin e Priftit. Trupa gjykuese e kryesuar nga Firdes Shuli,  Etleda Çiftja relatore dhe Roland Ilia anëtar, vendosi  “shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, Entela Prifti, kryetare e Gjykatës së Apelit Civil Korçë”. Në seancën e shpalljes së vendimit, kryetarja e trupit gjykues, Firdes Shuli, tha se…
E ballafaquar me korrupsionin mjaft të përhapur dhe kërcënimin e një krimi të organizuar gjithnjë e më të fuqishëm, qeveria dhe institucionet politike shqiptare ndërmorën reformën në gjyqësor. Reforma udhëhiqet nga një kërkesë e fortë e brendshme, pasi qytetarët duan që gjyqësori të mbështesë sundimin e ligjit dhe të japë drejtësi pa ndikime politike, korruptive ose kriminale, si dhe një mbështetje të gjerë nga bashkësia ndërkombëtare. Ndërsa perceptohet gjerësisht si një përpjekje për të frenuar korrupsionin dhe krimin, reforma e gjyqësorit është shumë më tepër se kaq. Në një sistem demokratik përfaqësues, gjyqësori është shtylla e tretë e shtetit dhe një pjesë thelbësore e sistemit të kontrollit dhe ekuilibrave. Si i tillë, ai qëndron si kundërpeshë ndaj dy shtyllave të…
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, i udhëhequr nga Firdes Shuli si kryesuese, Etleda Çiftja relatore dhe Roland Ilia anëtar, mbajti të hënën seancën dëgjimore për procesin e rivlerësimit kalimtar të kryetares së Gjykatës së Apelit Korçë, Entela Prifti. Zonja Prifii është shortuar nga Komisioni për shkak të funksionit të saj në krye të Gjykatës së Apelit Korçë. Procesi i rivlerësimit për këtë subjekt është fokusuar tek kontrolli i pasurisë, një nga tre kriteret e procesit të vetingut të gjyqtarëve dhe prokurorëve. Në këtë kontekst, KPK ka administruar raportin e Inspektoratit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI, raportin e Drejtorisë së Sigurimit të Informacionit të Klasifikuar dhe atë të Këshillit të Lartë të Drejtësisë…
https://www.facebook.com/reporteralbania/videos/1209801389162023/ 
E ballafaquar me korrupsionin mjaft të përhapur dhe kërcënimin e një krimi të organizuar gjithnjë e më të fuqishëm, qeveria dhe institucionet politike shqiptare ndërmorën reformën në gjyqësor. Reforma udhëhiqet nga një kërkesë e fortë e brendshme, pasi qytetarët duan që gjyqësori të mbështesë sundimin e ligjit dhe të japë drejtësi pa ndikime politike, korruptive ose kriminale, si dhe një mbështetje të gjerë nga bashkësia ndërkombëtare. Ndërsa perceptohet gjerësisht si një përpjekje për të frenuar korrupsionin dhe krimin, reforma e gjyqësorit është shumë më tepër se kaq. Në një sistem demokratik përfaqësues, gjyqësori është shtylla e tretë e shtetit dhe një pjesë thelbësore e sistemit të kontrollit dhe ekuilibrave. Si i tillë, ai qëndron si kundërpeshë ndaj dy shtyllave të…